De eerste week dat ik boodschappen heb gedaan deze bespaar maand en ik had er zin in! en zoals eerder al aangegeven was een van mijn bespaar tips eerst is de huidige voorrraad op te maken. En die hadden we...
Onze vriezers zitten bomvol! Vooral vlees hebben we genoeg! En ja ik heb twee vriezers:) een beneden in de koelkast vries combi. En een grote boven. Speciaal voor de bonbon voorraad. Niet dat de vriezer daar momenteel mee volstaat, maar hij is wel handig! hij is mijn grote vriend in besparen. Maar niet alleen dat hij zorgt er ook voor dat ik op mijn werk gezond eet! Ik moet van 14:00 tot 22:30 werken. Drie dagen in de week.. Die drie dagen eet ik dus op het werk. En echt tijd en zin om op het werk te gaan koken heb ik niet. Dus dan kook ik zondags extra veel maaltijden om in te vriezen heb ik toch nog wat gezonds op het werk.
Maar ook de koelkast was niet leeg en dan met name de groentela was overvol.
Vorige week had ik allerlei gerechten die vroegen om zakjes groente zoals wokgroenten. Daar krijg ik dus echt de kriebels van. ik kan er niks aan doen maar heb een hekel aan die zakjes, ik kan gewoon niet geloven dat schoongemaakte groenten in een plasticzakje nog vers is. Dus ik had allerlei groenten in huis gehaald van de markt die dan normaal ik zo een zakje gingen. Natuurlijk heb je dan veel te veel en daar kan ik deze week dan nog lekker van eten.
Mijn tweede bespaar tip was dan ook een weekmenu maken. En dan een keer in de week boodschappen doen. Ik heb mijn weekmenu gebaseerd op de boodschappen die ik al in huis had.
Maandag: mosterdspinazie wok met groene groente en noten
Dinsdag: burrito's
Woensdag: Prei schotel
donderdag: Pasta met spinazie en kruiden roomkaas
vrijdag: Bonen wokschotel met biefstuk
Zaterdag:Zoetzure kip met Ananas
zondag: Geroosterde bospeen met Citroen uit de oven met doperwten aardappelpuree
Klinkt lekker niet dan! en het meeste had ik al in huis.
toch waren de boodschappen deze week ietsje duurder dan de 50 euro:( ik had weinig nodig voor de avondmaaltijden. Maar ik had wel een hoop dingen die je maar maandelijks of nog minder nodig had. Denk aan shampoo, tandpasta en wc papier. Yep dat was natuurlijk allemaal tegelijkertijd op! En ik heb mij laten verleiden tot het kopen van honing recht van de imker onbewerkt.:) schijnt veel gezonder te zijn dan gewone honing.. met mijn oude honing kon ik zeker nog wel een week vooruit maarja deze was nou eenmaal gezonder:) en dit was de eerste keer dat ik ze op de markt zag dus was bang dat het een eenmalig iets was..
De totale schade deze week : 56 euro..
Volgende dus maar proberen met 44 euro in de week ;)
Wat hebben we geleerd??
- beter letten op houdbare producten in de aanbieding.. Wc papier kocht ik altijd al in de aanbieding, was er nu al 3 weken niet. Maar op aanbiedingen van tandpasta en shampoo heb ik eigenlijk nooit gelet. Dat is dus zeker wel een goed idee om te doen!
En deze week kunnen jullie elke dag een recept verwachten van mijn weekmenu, dat wordt smullen!
Doen jullie ook mee met besparen?
Veel Liefs Denise
zondag 4 mei 2014
donderdag 1 mei 2014
Mei bespaar maand!
Mei Bespaar maand!
Op het blog van Groentje gezond zag ik haar uitdaging '' leven van 5 euro per dag'' Hierdoor geïnspireerd. En geïnspireerd door het blog van Francesca die vertelde over koop een koe.besloot ik dat het genoeg is! ik Ga deze maand ook besparen. En dat heeft dubbele voordelen! Daardoor zal ik eindelijk eens de vriezer leeg eten en kan ik ook is zo een (h)eerlijke koe kopen! Ik ga niet zo zeer besparen om dat wij het zo krap hebben. Nee hoor dat valt reuze mee. Maar vooral omdat ik is echt goed wil gaan sparen voor onze dromen. Zoals een koophuis ( Lees boederijtje) en een eigen bedrijf voor mijn vriend.Wij zijn met twee personen en ik wil deze maand per week voor 50 euro boodschappen halen. Ik ben benieuwd of het lukt jullie ook?
Hieronder wat tips die ik heb opgezocht en ga proberen te gebruiken om deze maand te besparen.
- haal wekelijks de boodschappen. Zo heb je maar 1 keer kans op impuls aankopen:)
- maak een weekmenu en neem een boodschappen lijstje mee! Zo is het makkelijker om niks extra's mee te nemen.
- eet de voorraad is op! Jullie kennen dat vast allemaal wel. Iedereen heeft wel is een voorraad. Waarom eet je die niet eens leeg? Als het te lang ligt kan het toch alleen maar overstuur gaan en dat is pas zonde!
- probeer groente en fruit te kopen bij lokale boeren.
- ik heb een moestuin en hier probeer ik zoveel mogelijk van te oogsten.Zelf gekweekte groente is namelijk veel lekkerder en goedkoper dan in de winkel!
Deze maand wil ik allerlei budget tips en heerlijke recepten posten. Samen met geplande week menu's. Daarnaast zullen jullie geregeld wat voorbij zien komen van mijn moestuin.
Wie waagt zich er aan en doet mee deze maand??
Veel Liefs Denise
dinsdag 15 april 2014
Gezonde Bonen wokschotel
Gister heerlijke bonen wok schotel met biefstuk gegeten! Was
heerlijk.De boontjes heb ik vers op de markt gehaald. De erwtjes moest
ik zelf nog doppen zo vers waren ze. ik had nog nooit verse doperwten
gegeten maar wat is dat lekker! Ze zijn veeeel zoeter dan uit de
diepvries:) Hoe maak je het?
voor 1 persoon pakte ik:
100 gram tuinbonen in peul ( gedopt hou je dus minder dan 100 gram over)
50 gram sperziebonen
50 gram peultjes
50 gram doperwtjes ( ook in peul dus gedopt hou je weer minder over)
1 biefstuk.
Wat runder bouillion
soya saus
knoflook
olie
100 gram tuinbonen in peul ( gedopt hou je dus minder dan 100 gram over)
50 gram sperziebonen
50 gram peultjes
50 gram doperwtjes ( ook in peul dus gedopt hou je weer minder over)
1 biefstuk.
Wat runder bouillion
soya saus
knoflook
olie
Verhit de olie in de wok. Wok alle boontjes + knoflook , en blus af met
een beetje runderbouillon en soya saus. Houd op hoog vuur. Snij
ondertussen de biefstuk in dunne reepjes. Zodra de bouillion en soya een
beetje verdampt zijn voeg je de biefstuk toe. wok even mee en blus weer
af met runderbouillon en soya saus. Wok nog even op hoog vuur en
opscheppen maar. Simpel maar lekker:)
Eetsmakelijk!
Veel Liefs Denise
Eetsmakelijk!
Veel Liefs Denise
Labels:
DIY,
handgemaakt,
how to,
koken,
recept,
zonder pakjes en zakjes
zaterdag 12 april 2014
DIY kruidenpotjes
Ik eet al een tijd niet meer uit pakjes en zakjes. En daardoor heb ik meer kruiden nodig, gehaald in de toko of vers uit de tuin. Want in de kruidenmixen van de supermarkt zit vaak 90 % zout.
Maar al die mooie en lekkere kruiden moet je dan natuurlijk wel ergens in bewaren. Al die losse zakjes was toch ook niks. Dus aan de slag gegaan met potjes, spuitbus verf en krijtbord verf. En dit is het resultaat.
Ziet er leuk uit he! nu is de kast niet alleen netjes maar nog mooi ook!
En eigenlijk is het heel simpel om te maken!
DIY kruidenpotjes:
Benodigdheden
- potjes babyvoeding of andere hersluitbare potjes met een juiste maat.( ik vond andere potjes te groot. Dus heb aan een familielid met baby gevraagd of zij de babypotjes voor mij wou sparen)
- spuitbus met verf kleur naar keuze ( voor de deksels)
- kruitbord verf ( of eventueel krijtbord stickers van de action)
- template voor de labels.
Ontdoe de potjes babyvoeding van het labeltje. En maak ze goed schoon.
Spuit de deksels in de gewenste kleur. De deksels eerst schuren of primen bleek niet nodig.
Zo zien de potjes er al stukken leuker uit!
print de template en knip hem uit. Zorg dat je voor elk potje een eigen template hebt. ( onder aan deze blogpost te vinden) plak op elk potje een template en schilder in de template met krijtbord verf. Doe dit met twee dunne lagen anders gaat de verf druipen.
Let op! het is belangrijk dat je voor elk potje een eigen template print. Voor alle potjes dezelfde template gebruiken lukt niet omdat er dan toch vaak net wat verf onder komt bij het verwijderen. Daardoor mis vormt het en heb je dalijk allemaal rare labels op je potjes. (ik spreek uit ervaring)
laat de verf drogen.
Je kan hier eventueel ook gewoon een krijtbord sticker van de action op de potjes plakken.
Als de labels en deksels droog zijn vul je de potjes met kruiden en schrijf je met krijtjes of krijtstiften op het labeltje welke kruiden erin zitten. Krijtstift veeg je minder snel weg. dus is handiger in gebruik. alleen die had ik nog niet in huis.
Veel Succes!
Liefs Denise
ik krijg het bestand van de labels niet ingevoegd, weet iemand hoe je bestanden moet invoegen??
Maar al die mooie en lekkere kruiden moet je dan natuurlijk wel ergens in bewaren. Al die losse zakjes was toch ook niks. Dus aan de slag gegaan met potjes, spuitbus verf en krijtbord verf. En dit is het resultaat.
Ziet er leuk uit he! nu is de kast niet alleen netjes maar nog mooi ook!
En eigenlijk is het heel simpel om te maken!
DIY kruidenpotjes:
Benodigdheden
- potjes babyvoeding of andere hersluitbare potjes met een juiste maat.( ik vond andere potjes te groot. Dus heb aan een familielid met baby gevraagd of zij de babypotjes voor mij wou sparen)
- spuitbus met verf kleur naar keuze ( voor de deksels)
- kruitbord verf ( of eventueel krijtbord stickers van de action)
- template voor de labels.
Ontdoe de potjes babyvoeding van het labeltje. En maak ze goed schoon.
Spuit de deksels in de gewenste kleur. De deksels eerst schuren of primen bleek niet nodig.
Zo zien de potjes er al stukken leuker uit!
print de template en knip hem uit. Zorg dat je voor elk potje een eigen template hebt. ( onder aan deze blogpost te vinden) plak op elk potje een template en schilder in de template met krijtbord verf. Doe dit met twee dunne lagen anders gaat de verf druipen.
Let op! het is belangrijk dat je voor elk potje een eigen template print. Voor alle potjes dezelfde template gebruiken lukt niet omdat er dan toch vaak net wat verf onder komt bij het verwijderen. Daardoor mis vormt het en heb je dalijk allemaal rare labels op je potjes. (ik spreek uit ervaring)
laat de verf drogen.
Je kan hier eventueel ook gewoon een krijtbord sticker van de action op de potjes plakken.
Als de labels en deksels droog zijn vul je de potjes met kruiden en schrijf je met krijtjes of krijtstiften op het labeltje welke kruiden erin zitten. Krijtstift veeg je minder snel weg. dus is handiger in gebruik. alleen die had ik nog niet in huis.
Veel Succes!
Liefs Denise
ik krijg het bestand van de labels niet ingevoegd, weet iemand hoe je bestanden moet invoegen??
vrijdag 28 maart 2014
Witlof gehakt schotel
hier nog steeds aan het koken zonder pakjes en zakjes. Het bevalt prima! Heerlijk dat echte koken. Dus het werd wel is tijd om weer een recept te delen.
Witlof-gehaktschotel
Ingrediënten
- 800 g aardappelen kruimig
- 500 ml halfvolle melk
- 75 g boter
- 300 g rundergehakt
- 1 ei
- 3 el chilisaus
- 2 tl gemalen koriander
- 2 tl gemberpoeder
- 2 el kerriepoeder
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el bloem
- 600 g witlof, in dunne reepjes
- Eventueel oude kaas
Bereiden
1.
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en
kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Giet
af en laat 5 min. uitdampen. Verwarm ondertussen 150 ml melk in een steelpan.
Voeg de melk met 25 g boter, peper en eventueel zout toe aan de aardappelen. stamp
met de pureestamper tot puree.
2.
Kook de witlof 10 minuten mee met de aardappelen.
3. Doe ondertussen het gehakt in een kom en kneed er het ei, de chilisaus,
koriander, gemberpoeder, 1 el kerriepoeder, de knoflook en peper en zout door.
Verhit 20 g boter en bak het gehakt in 6 min.
rul.3. Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem en rest van de kerriepoeder toe. Laat 3 min. garen en voeg dan de rest van de melk toe. Breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de saus gebonden is.
4. snij de witlof in repen. En Voeg toe bij het gehakt.
5. Doe het gehakt en witlof in een ovenschaal, giet daar de saus overheen. En daarna de aardappel puree. Als laatste kan je er ook nog een extra laagje oude kaas op strooien.
6. Zet ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden tot de bovenkant mooi bruin is.
Veel Liefs Denise
zondag 9 februari 2014
In het teken van hoesjes.
Vandaag stond in het teken van hoesjes! weer even achter de naaimachine gedoken en twee hoesjes in elkaar gestoken.
Als eerste een telefoonhoesje . Met een vakje voor de oortjes.
En mijn zonnebril had ook nog een hoesje nodig. De naai machine stond toch al beneden dus meteen maar doorgegaan. Restjes tof hadden we ook nog genoeg. Dus dan is zo een hoesje zo gemaakt.
Veel Liefs Denise
Als eerste een telefoonhoesje . Met een vakje voor de oortjes.
En mijn zonnebril had ook nog een hoesje nodig. De naai machine stond toch al beneden dus meteen maar doorgegaan. Restjes tof hadden we ook nog genoeg. Dus dan is zo een hoesje zo gemaakt.
Veel Liefs Denise
woensdag 5 februari 2014
1 persoon Appeltaartje
Een tijdje terug kwam ik deze super schattige spring vormen tegen, gewoon bij de Jumbo!
Ik had natuurlijk al wel een hartjes vorm,maar dit zijn springvormen. Die van mij van siliconen en voor appel of kwark taart is een springvorm toch net weer handiger.
En tja dat hele liefe kleine springvormpje kon ik natuurlijk helemaal niet laten liggen! Wat een schattig 1 persoons taartje.
Afgelopen week was mijn vriend jarig. En laat die nou is helemaal weg zijn van appeltaart.....
Dus meteen een goede reden om een 1 persoons taartje te maken. De verjaardag hadden we tenslotte al gevierd.
Is het geen schatje?
en dan nu het Recept voor 1 persoonsappeltaartje
Benodigdheden:
1 persoonsspringvorm
bakspray
Voor het deeg:
150 gram bloem
50 gram suiker
snufje zout
100 gram koude boter
een half ei ( bewaar de andere helft voor het bestrijken)
1 el koud water
Voor de vulling:
3 kleine appels
Suiker
Kaneel
Bakken:
deeg
Meng de bloem met de suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei, het water en de bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Rol twee derde van het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een ronde lap die groter is dan je springvorm. Hou de rest van het deeg apart. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg.
Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes en meng samen met de suiker en kaneelpoeder tot alle appels bedekt zijn. Leg de appel in laagjes over de bodem en druk stevig aan.
Rol de rest van het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Snijd lange repen van circa 1,5 centimeter breed, leg ze kruislings over de taart in een rastervorm. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met het overige opgeklopte ei. Bak de taart in circa30 min goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
Ik had natuurlijk al wel een hartjes vorm,maar dit zijn springvormen. Die van mij van siliconen en voor appel of kwark taart is een springvorm toch net weer handiger.
En tja dat hele liefe kleine springvormpje kon ik natuurlijk helemaal niet laten liggen! Wat een schattig 1 persoons taartje.
Afgelopen week was mijn vriend jarig. En laat die nou is helemaal weg zijn van appeltaart.....
Dus meteen een goede reden om een 1 persoons taartje te maken. De verjaardag hadden we tenslotte al gevierd.
Is het geen schatje?
en dan nu het Recept voor 1 persoonsappeltaartje
Benodigdheden:
1 persoonsspringvorm
bakspray
Voor het deeg:
150 gram bloem
50 gram suiker
snufje zout
100 gram koude boter
een half ei ( bewaar de andere helft voor het bestrijken)
1 el koud water
Voor de vulling:
3 kleine appels
Suiker
Kaneel
Bakken:
deeg
Meng de bloem met de suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei, het water en de bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Rol twee derde van het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een ronde lap die groter is dan je springvorm. Hou de rest van het deeg apart. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg.
Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes en meng samen met de suiker en kaneelpoeder tot alle appels bedekt zijn. Leg de appel in laagjes over de bodem en druk stevig aan.
Rol de rest van het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Snijd lange repen van circa 1,5 centimeter breed, leg ze kruislings over de taart in een rastervorm. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met het overige opgeklopte ei. Bak de taart in circa30 min goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
Eetsmakelijk!
Abonneren op:
Posts (Atom)