vrijdag 2 november 2012

Stempelen maar dan even anders

Voor de tilda and friends club maakte ik een how to. Sinds vandaag staat hij online dus kan ik hem ook aan jullie laten zien. Natuurlijk gaan we gezellig weer wat stempelen. Maar geen papier dit keer. Maar borden !

en dan hier de how to!


How to bord stempelen

Door : Denise ( Ladydenise)             Voor:  De Tilda and friends club

Benodigdheden:

-          Leeg bord

-          Stempels

-          Porselein verf te koop bij xenos voor 5 euro.

-          Kwast ( bij de xenos zit die bij de porselein verf)

-          Bakje met water

         


Stap 1:

Stempel met zwarte porselein verf je stempel op het lege bord.  De porselein verf van de xenos is hier te dun voor. Je kan dan eventueel duurdere zwarte porselein verf kopen. Of je bord bestempelen met gewone inkt en het afdrukje dan met zwarte porselein verf overschilderen.

 


Stap 2:

Als je je afdrukje hebt gestempeld en eventueel ook overgetrokken moet je even wachten tot het droog is. Daarna kan je de stempel inkleuren met de eerste basiskleur van porselein verf.

 

Stap 3:

Als je de basiskleur hebt ingekleurd moet je weer heel even wachten tot het droog is. Daarna kan je net zoals met je copics of derwent potloden schaduw aanbrengen. Kies een donkerdere kleur en kleur de schaduw plekken. Bij deze moose kan je de schaduw goed op de poten zien.



Stap 4:

Ga nu door met de andere kleuren. Kleur eerst de basis laat dan drogen en maak de schaduw. Tot je stempel helemaal is ingekleurd.

 

 

 

Stap 5:

Als je stempel is ingekleurd zoals je wilt. En je bord is versierd en naar jou mening klaar is het tijd om af te bakken! Zet je bord een half uur in een voorverwarmde oven op 150 graden.

Daarna moet het bord zelf vaatwasser bestendig zijn! Helaas heb ik geen vaatwasser dus ik kan het zelf niet uitproberen. Hoor heel graag of het zo is!


             

 
 
Leuk voor de kerst om via het bord de tafel schikking aan te geven met persoonlijke borden. Of Bijvoorbeeld voor een geboorte bord! Beperk je niet alleen bij borden je kan dit natuurlijk ook met mokken , schalen of ander porselein doen.


Extra tips:

Verf met lange halen dan zie je de streken met de kwast minder.

Breng de porselein verf aan in twee lagen. Ook dan zie je de streken van de kwast minder

Vergeet je kwast niet goed uit te spoelen tussen de verschillende kleuren

En als laats je kan met porselein verf ook mengen om zelf kleuren te maken!

 

Heb je nog vragen ? stel ze gerust!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten