donderdag 5 december 2013

Day 6: 25 days before christmas: kerstborden schilderen

volgens de diner planning moeten we ons al bezig houden met de tafel setting. Daarom vandaag een creatief idee voor de kerst tafel. Want waarom niet lekker eten van mooie borden? Met de namen van de gasten erop kunnen ze hun bord achteraf meenemen als aandenken.









How to bord stempelen
Benodigdheden:


-          Leeg bord


-          Stempels


-          Porselein verf te koop bij xenos voor 5 euro.


-          Kwast ( bij de xenos zit die bij de porselein verf)


-          Bakje met water


Stap 1:
Stempel met zwarte porselein verf je stempel op het lege bord.  De porselein verf van de xenos is hier te dun voor. Je kan dan eventueel duurdere zwarte porselein verf kopen. Of je bord bestempelen met gewone inkt en het afdrukje dan met zwarte porselein verf overschilderen.




Stap 2:

Als je je afdrukje hebt gestempeld en eventueel ook overgetrokken moet je even wachten tot het droog is. Daarna kan je de stempel inkleuren met de eerste basiskleur van porselein verf.


Stap 3:
Als je de basiskleur hebt ingekleurd moet je weer heel even wachten tot het droog is. Daarna kan je net zoals met je copics of derwent potloden schaduw aanbrengen. Kies een donkerdere kleur en kleur de schaduw plekken.
Stap 4:
Ga nu door met de andere kleuren. Kleur eerst de basis laat dan drogen en maak de schaduw. Tot je stempel helemaal is ingekleurd.


Veel Liefs Denise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten