donderdag 12 februari 2015

Recept voor jachtschotel

Vroeger maakte mijn vader altijd jachtschotel, heerlijk vond ik het! jaren heb ik gezocht naar een goed recept maar nooit gevonden. Dus besloot ik om zelf maar een recept te schrijven naar aanleiding van mijn herinneren en de herinneren van mijn moeder. En het resultaat was heerlijk! zeker een van mijn lievelingsrecepten.


Jacht schotel

Ingrediƫnten

300 gr sukadelappen
Flinke theelepel mosterd
Grote ui
2 winterpenen
1 L runderbouillion
Laurierblad
3 kruidnagels
100 gram diepvries erwten
Blikje zilveruitjes ( 390 gram )
8 grote aardappelen
Klontje boter
Zout en peper

Bereidingswijze:

Snij de sukadelappen in blokjes.  Bestrooi met flink wat peper en een beetje zout. Masseer de flinke theelepel mosterd in het vlees.  Snipper een grote ui en doe de ui bij het vlees in de pan.  Snij ook de winterpenen in blokjes en bak het vlees, de uien en de peen samen tot het vlees om en om bruin is.

Voeg 500 ml runderbouillon toe samen met een laurierblad en 3 kruidnagels. Voeg 100 gram diepvries erwten toe en de uitgelekte zilveruitjes.  Laat 2 uur op het laagste pitje met een deksel op sudderen.

Als de vlees na het uur droog staat voeg je nog 500 ml runderbouillon toe.
Breng 8 grote aardappelen met zout aan de kook. Kook  20 minuten. Stamp de aardappelen met een klontje boter tot aardappel puree.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bedek de ovenschaal met een laag aardappelpuree. Leg daar het vlees groente mengsel op.  Doe het overgebleven aardappel puree in een spuitzak. En spuit toefjes aardappel puree op het vlees mengsel.  Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven. Voor 20 minuten zodat de torentjes aardappelpuree goudbruin worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten