woensdag 20 juni 2012

Aarbeienjam

Oops wat laat deze week dus dit keer maar een aardbeienwoensdag!
Ik ben net klaar met aardbeienjam maken en dit recept wil ik natuurlijk met jullie delenl, mijn potjes zijn aan het afkoelen dus maak later wat foto's zodat ik het kan laten zien,

hier alvast het recept:

Eenvoudige aardbeienjam



Ingredienten:
Voor 500 ml aardbeienjam
• 1250 aardbeien
• 500 gram geleisuiker ( klein groen pakje die zijn minder zoet!)
• sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze:

1. Snijd de aardbeien in kwarten en pureer ze.
2. vermeng met de geleisuiker. Zet de pan dan op het vuur.
3. Voeg het sap van een 1/2 citroen toe.
4. Breng de aardbeienjam op hoog vuur aan de kook. Wanneer de jam dikker wordt is de jam klaar. Vul de potten. Draai er een deksel op en zet de potjes aardbeien jam op zijn kop.


Veel Liefs Denise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten