zaterdag 18 januari 2014

vegatarische bonen burrito's

Kennen jullie de kookboeken van karin al? zij heeft anti pakjes kookboeken en er staan heel veel recepten in die je normaal in een pakje in de winkel kan kopen, ik ben een tijdje geleden al gestopt met de pakjes ( niet door de e nummers maar omdat ik echt wou leren koken) Maar er waren nog altijd een paar pakjes die ik nog niet kon maken zonder. Maar met haar kookboeken zijn ook die de deur uit.

Nu ben ik de laatste tijd wat actiever op thuisafgehaald.nl en die post ik dan ook op facebook. Kreeg ik de leuke vraag of ik ook het recept kon delen: Dus hier is hij dan speciaal voor frank uit het koken zonder pakjes en zakjes (2) van Karin. Ik heb het recept wel een klein beetje naar eigen smaak aangepast.

Vega bonen burrito's


Benodigdheden:

6 wraps
1 blik rode kidneybonen
1 rode paprika
1 blik tomatenblokjes
1 blik mais
1 kleine rode ui
1 knoflookteen
75 gr pittige belegenkaas
handje verse koriander
1limoen
1 volle theelepel komijnpoeder
2 volle theelepels paprika poeder
1 theelepel chilipoeder
zout 
scheutje olie

Doen:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de rode ui en de knoflook. Verhit in een koekenpan een scheutje olie. En fruit de ui + knoflook. Snij intussen de paprika in kleine stukjes en doe erbij samen met de komijn, chilipoeder, paprikapoeder en zout. Fruit dit 5 minuten mee. 
Voeg de tomaten blokjes toe en laat dit even koken. 
Voeg de gespoelde bonen en mais toe in de pan. knijp de limoen boven de pan uit. 
Voeg de helft van de gehakte koriander toe. 
Proef even of het pittig genoeg is ( voeg anders meer chilipoeder of paprika poeder toe) 
Leg de wraps op het aanrecht. Schep er een dikke streep vulling op en rol op. Leg de rollen in een oven schaal en bestrooi met de pittige belegen kaas. 

Doe de wraps 20 minuten in de oven. 

Serveer met de rest van de koriander. 

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten