Vandaag wederom een recept. Dit was voor mij de eerste keer dat ik dit recept ging proberen. Maar ow wat is het lekker! Zo lekker dat ik het bord alweer op had voor ik een foto had gemaakt... Ach tja dat gebeurd mij soms:) Vandaag dus een recept met de originele foto die er bij zat... Het recept heb ik gevonden op smulweb.
Pria waan kai, zoetzure kip met ananas
Ingrediƫnten voor 6 personen
600 g kipfilet
3 eetlepels bloem
1 theelepel versgemalen witte peper
1 theelepel zout
8 dl zonnebloem- of maisolie
2 uien
3 tenen knoflook
1 middelgrote rode paprika
1 middelgrote gele paprika
1 dl kippenbouillon (van een tablet)
1 dl tomatenketchup
1 eetlepel vissaus (Nam Pla)
1 eetlepel licht sojasaus
2 eetlepels limoen- of citroensap
2 theelepels palm- of rietsuiker
100 g ananas, vers of uit blik
3 eetlepels bloem
1 theelepel versgemalen witte peper
1 theelepel zout
8 dl zonnebloem- of maisolie
2 uien
3 tenen knoflook
1 middelgrote rode paprika
1 middelgrote gele paprika
1 dl kippenbouillon (van een tablet)
1 dl tomatenketchup
1 eetlepel vissaus (Nam Pla)
1 eetlepel licht sojasaus
2 eetlepels limoen- of citroensap
2 theelepels palm- of rietsuiker
100 g ananas, vers of uit blik
Voorbereiding
Laat de kip circa 40 minuten licht
bevriezen om haar beter te kunnen snijden. Verwijder daarna het teveel aan vet
en eventuele zenen en snijd de kip in plakjes van circa 1,5 cm dikte.
Doe de bloem met de peper en het zout in een plastic zakje en schud dit even goed om. Bestrooi de plakjes kip met de gekruide bloem aan alle kanten.
Doe de bloem met de peper en het zout in een plastic zakje en schud dit even goed om. Bestrooi de plakjes kip met de gekruide bloem aan alle kanten.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een frituurpan of
braadpan en bak de kip snel in circa 4 minuten goudbruin. Neem de gefrituurde
kip er met een schuimspaan uit en leg haar op een met keukenpapier bedekte schotel. Giet de olie over in een andere pan op 5 eetlepels na.
Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn.
Was de paprika's, halveer ze, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange dunne slierten.
Verhit de overgebleven 5 eetlepels olie en fruit de ui en knoflook hierin 2 minuten. Voeg de paprika toe en roerbak ze op hoog vuur 2 minuten.
Voeg de bouillon, de tomatenketchup, vissaus, sojasaus, het limoensap en de suiker toe en breng het geheel aan de kook.
Temper dan de warmtebron, snijd de ananas in stukjes en voeg ze toe; warm nog 2 minuten door.
Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn.
Was de paprika's, halveer ze, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange dunne slierten.
Verhit de overgebleven 5 eetlepels olie en fruit de ui en knoflook hierin 2 minuten. Voeg de paprika toe en roerbak ze op hoog vuur 2 minuten.
Voeg de bouillon, de tomatenketchup, vissaus, sojasaus, het limoensap en de suiker toe en breng het geheel aan de kook.
Temper dan de warmtebron, snijd de ananas in stukjes en voeg ze toe; warm nog 2 minuten door.
Serveertips
Zelf heb ik het recept iets anders gedaan. ik heb de kip niet gefrituurd maar gewoon in olie gebakken. Verder gedaan zoals het er staat en het is heerlijk!
Veel Liefs Denise
Geen opmerkingen:
Een reactie posten