Wederom weer een recept uit een van de boeken van koken met karin, Gewoon omdat het absoluut mijn lievelings kookboeken zijn! En natuurlijk weer met een eigen draai eraan! Dit keer heb ik er een voor mij nieuw ingredient aan toegevoegd namelijk bamboo! En dat smaakte nog goed ook!
Snelle viscurry een beetje van Karin en een beetje van Denise ;)
ingrediƫnten:
2 kabeljauw filetjes.
bosje bosuitjes
blikje bamboe
handje ongezouten cashewnoten
prei
200 ml kokosmelk
2 groene pepers
4 cm gember
2 knoflook tenen
2 el thaise vissaus
1 tl kurkuma
1tl paprika poeder
1tl kerrie poeder
Doen:
Snij de vis in blokjes. en bestrooi met peper en zout. hak de pepers fijn en pers de knoflooktenen uit en rasp de gember. Maak een marinade van de kokosmelk, kurkuma, kerriepoeder, paprikapoeder, vissaus, knoflook, gember en pepertjes. Schep de vis erdoor en laat een kwartiertje marineren.
Snij de bosuien en de prei. fruit dit aan en voeg dan de vis + marinade toe. Bak ongeveer op 3 minuten tot de vis gaar is. Voeg dan de noten en bamboe toe. En verwarm nog even mee,
Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten