Binnenkort vul ik alle pagina's zodat de verschillende onderwerpen makkelijker te vinden zijn:)
En dan voor nu wat recepten van vandaag. Ik starte mijn ontbijt met beschuit met aardbeien. En een sinaasappel smoothie. Wederom van sinaasappels die ik nog had liggen van het sinaasappelijs maken.
Jus
d’ orange smoothie
Ingrediƫnten
½ kopje jus d’orange¼ kopje melk
2 theelepels suiker
8 ijsklonten
De jus d'organge maakte ik dus van versgeperste sinaasappels.
En s'avonds at ik mosterspinazie wok, van de osaka red die nog in de tuin stond en hoog nodig geoogst moest worden.. En van de pakchoi en chinese kool die ik nog over had van vorige week.
Lekker hoor die mosterd spinazie zo uit de tuin:) Maar jullie zitten natuurlijk te wachten op het recept:
Mosterdspinazie wok met noten:
ingredienten:
een bos mosterd spinazie ( ongeveer 20 bladeren)
1 prei
een halve pakchoi
een halve chinese kool
teentje knoflook
olijf olie
1 thee lepel soya sauce
1 appel
suiker
kaneel
amandelen ( ongezouten)
cashew noten ( ongezouten)
zout
peper
Bereiden:
Rooster de noten in een pan zonder olie. Leg de geroosterde noten nog even apart op een bordje. Was en droog de appels, schil en snijd in blokjes. Braad de appels in wat olijf olie met de suiker en kaneel tot dat ze een beetje karameliseren en een goud kleurtje krijgen.( kan dus in de zelfde pan als waar je net de noten hebt geroosterd) Leg de appels even op een bordje apart.
Was al je groente en snij fijn. verwarm wat olijf olie met een fijn gesneden teentje knoflook. Voeg alle groenten toe. En wok op hoog vuur tot alles is geslonken. Zet het vuur laag. Voeg de soya saus toe en laat nog 2 a 3 minuten staan tot de groentes mals zijn. voeg wat zout en peper toe naar smaak. En voeg de appels en de noten weer toe.
Serveer met rijst.
Veel Liefs Denise
De nieuwe naam en het nieuwe jasje vind ik heel leuk. Word er helrmaal vrolijk van!
BeantwoordenVerwijderen