zondag 4 mei 2014

Mei: bespaar maand Boodschappen de eerste week

De eerste week dat ik boodschappen heb gedaan deze bespaar maand en ik had er zin in! en zoals eerder al aangegeven was een van mijn bespaar tips eerst is de huidige voorrraad op te maken. En die hadden we...
Onze vriezers zitten bomvol! Vooral vlees hebben we genoeg! En ja ik heb twee vriezers:) een beneden in de koelkast vries combi. En een grote boven. Speciaal voor de bonbon voorraad. Niet dat de vriezer daar momenteel mee volstaat, maar hij is wel handig! hij is mijn grote vriend in besparen. Maar niet alleen dat hij zorgt er ook voor dat ik op mijn werk gezond eet! Ik moet van 14:00 tot 22:30 werken. Drie dagen in de week.. Die drie dagen eet ik dus op het werk. En echt tijd en zin om op het werk te gaan koken heb ik niet. Dus dan kook ik zondags extra veel maaltijden om in te vriezen heb ik toch nog wat gezonds op het werk.


Maar ook de koelkast was niet leeg en dan met name de groentela was overvol.
Vorige week had ik allerlei gerechten die vroegen om zakjes groente zoals wokgroenten. Daar krijg ik dus echt de kriebels van. ik kan er niks aan doen maar heb een hekel aan die zakjes, ik kan gewoon niet geloven dat schoongemaakte groenten in een plasticzakje nog vers is. Dus ik had allerlei groenten in huis gehaald van de markt die dan normaal ik zo een zakje gingen. Natuurlijk heb je dan veel te veel en daar kan ik deze week dan nog lekker van eten.

Mijn tweede bespaar tip was dan ook een weekmenu maken. En dan een keer in de week boodschappen doen. Ik heb mijn weekmenu gebaseerd op de boodschappen die ik al in huis had.

Maandag: mosterdspinazie wok met groene groente en noten
Dinsdag: burrito's
Woensdag: Prei schotel
donderdag: Pasta met spinazie en kruiden roomkaas
vrijdag: Bonen wokschotel met biefstuk
Zaterdag:Zoetzure kip met Ananas
zondag: Geroosterde bospeen met Citroen uit de oven met doperwten aardappelpuree


Klinkt lekker niet dan! en het meeste had ik al in huis.

toch waren de boodschappen deze week ietsje duurder dan de 50 euro:( ik had weinig nodig voor de avondmaaltijden. Maar ik had wel een hoop dingen die je maar maandelijks of nog minder nodig had. Denk aan shampoo, tandpasta en wc papier. Yep dat was natuurlijk allemaal tegelijkertijd op! En ik heb mij laten verleiden tot het kopen van honing recht van de imker onbewerkt.:) schijnt veel gezonder te zijn dan gewone honing.. met mijn oude honing kon ik zeker nog wel een week vooruit maarja deze was nou eenmaal gezonder:) en dit was de eerste keer dat ik ze op de markt zag dus was bang dat het een eenmalig iets was..

De totale schade deze week : 56 euro..

Volgende dus maar proberen met 44 euro in de week ;)

Wat hebben we geleerd??

- beter letten op houdbare producten in de aanbieding.. Wc papier kocht ik altijd al in de aanbieding, was er nu al 3 weken niet. Maar op aanbiedingen van tandpasta en shampoo heb ik eigenlijk nooit gelet. Dat is dus zeker wel een goed idee om te doen!

En deze week kunnen jullie elke dag een recept verwachten van mijn weekmenu, dat wordt smullen!

Doen jullie ook mee met besparen?

Veel Liefs Denise
4 opmerkingen:

 1. Hoi bedankt voor je reactie op m'n blog. Dus gelijk even terug kijken, wat een creatieve blog heb je! Leuk om te snuffelen. Klopt 't dat er bij heel veel berichtjes geen tekst hebt staan? Of wordt deze niet weer gegeven?
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben ik weer :).... Nu zie ik 't.... Je achtergrond beslaat niet heel je pagina en je hebt een wit lettertype,dus waar je achtergrond zit, is er iets leesbaar, maar op de rest van je blog niet... Beetje jammer... Misschien iets aan doen?
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey ja klopt door het veranderen van de achtergrond zijn de oude berichten niet meer zichtbaar :( Het enige wat ik daar aan kan doen is alle 100derden berichten met de hand in kleur veranderen. Dat zie ik niet zo zitten. Maar binnenkort gooi ik mijn hele blog om en daar hoort ook een ander hoesje bij dus vanaf dan is als het goed is alles weer leesbaar:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer :( ... Doe 't maar snel ;) nee hoor grapje, doe maar rustig aan

  BeantwoordenVerwijderen