donderdag 1 mei 2014

Mei bespaar maand!

Mei Bespaar maand!

Op het blog van Groentje gezond zag ik haar uitdaging '' leven van 5 euro per dag'' Hierdoor geïnspireerd. En geïnspireerd door het blog van Francesca die vertelde over koop een koe.besloot ik dat het genoeg is! ik Ga deze maand ook besparen. En dat heeft dubbele voordelen! Daardoor zal ik eindelijk eens de vriezer leeg eten en kan ik ook is zo een (h)eerlijke koe kopen! Ik ga niet zo zeer besparen om dat wij het zo krap hebben. Nee hoor dat valt reuze mee. Maar vooral omdat ik is echt goed wil gaan sparen voor onze dromen. Zoals een koophuis ( Lees boederijtje) en een eigen bedrijf voor mijn vriend.

Wij zijn met twee personen en ik wil deze maand per week voor 50 euro boodschappen halen. Ik ben benieuwd of het lukt jullie ook?

Hieronder wat tips die ik heb opgezocht en ga proberen te gebruiken om deze maand te besparen.
- haal wekelijks de boodschappen. Zo heb je maar  1 keer kans op impuls aankopen:)
- maak een weekmenu en neem een boodschappen lijstje mee! Zo is het makkelijker om niks extra's mee te nemen.
- eet de  voorraad is op! Jullie kennen dat vast allemaal wel. Iedereen heeft wel is een voorraad. Waarom eet je die niet eens leeg?  Als het te lang ligt kan het toch alleen maar overstuur gaan en dat is pas zonde!
 -  probeer groente en fruit te kopen bij lokale boeren.
 - ik heb een moestuin en hier probeer ik zoveel mogelijk van te oogsten.Zelf gekweekte groente is namelijk veel lekkerder en goedkoper dan in de winkel!

Deze maand wil ik allerlei budget tips en heerlijke recepten posten. Samen met geplande week menu's. Daarnaast zullen jullie geregeld wat voorbij zien komen van mijn moestuin.

Wie waagt zich er aan en doet mee deze maand??

 Veel Liefs Denise

2 opmerkingen: