woensdag 21 mei 2014

Meimaand bespaar maand: Dag 17; babi pangang

Vandaag een recept met de andere helft van de fricandeau van gisteren.  Ook hiervan heb ik dus de helft van het vlees gebruikt.

Babi Pangang :





INGREDIENTEN 4 personen
* 500 gr. varkens fricandeau
* 1 flinke ui
* 1 teentje knoflook
* 1 theelepel sambal
badjak
* 3 eetlepels bruine basterd suiker

* 3 eetlepels ketjap manis
* 2,5 deciliter bouillon van 2 kubussen maggi
* 1 groot blikje tomaten puree á 140 gram.
* 1 eetlepel appelstroop
* 1 potje atjar tjampoer
* allesbinder 
peper , zout en paprikapoeder


Voorbereiding
Vlees in reepjes snijden.
Ui snipperen.

Bereidingswijze
Vlees reepjes kruiden met peper, zout en paprika poeder.
In hete olie aanbakken en als het bruin is even uit de pan nemen .Eventueel beetje olie toevoegen.
Ui en geperst teentje knoflook fruiten en indien de ui niet meer glazig is de sambal, basterdsuiker en ketjap toevoegen. Vervolgens dit samen brengen met het vlees en mee laten sudderen.
Bouillon maken van een blokje met 2.5 dl water met de tomatenpuree, appelstroop en ook dit aan het vlees toevoegen.
Ik laat dit echt 2 uurtjes op klein pitje sudderen.
Eventueel de saus binden als dit nodig mocht zijn met allesbinder.
Op mooie platte schaal atjar leggen die je even verwarmd in de magnetron en leg het vlees met saus er boven op.
Serveren met nasi, bami of witte rijst. Kroepoek en komkommer.


Eetsmakelijk!! 

Ook met de helft van het vlees van dit recept had ik genoeg voor twee porties van 1 fricandeau dus lekker 4 keer gegeten en ook niet eenzijdig!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen