vrijdag 16 mei 2014

Meimaand bespaar maand: Dag 12:Heel veel recepten!

Hallo allemaal!

Doordat ik ziek ben geweest heb ik niet van alle recepten een foto gemaakt.En loop ik daardoor een beetje achter! Toch wil ik uiteindelijk op 31 recepten uitkomen. Zodat jullie van een hele maand kunnen zien wat ik nou eigenlijk eet. En wie weet zitten er voor jullie wel weer nieuwe en lekkere recepten bij. Zo kan je ook meteen zien dat goedkoop eten eigenlijk ook heel lekker, gevarieerd en gezond kan zijn!

Dus ik heb besloten om alle nieuwe recepten gewoon op de oude dagen te plaatsen. En dan ga ik gewoon wat langer door. Zodat toch de hele maand Mei gevuld wordt met allerlei recepten..

Vandaag heb ik heel veel recepten! Een ontbijt, een lunch en een diner recept! Dus ga er lekker voor zitten!

Als ontbijt at ik vandaag een perzik smoothie. En dat is eigenlijk net een soort Yoghi ! alleen dan zonder alle E nummers. De smoothie viel goed in de smaak dus dat recept wil ik jullie niet onthouden.








Ingrediënten

2 kopjes perziken sap
1 kopje vanille yoghurt
½ banaan
1 kopje perziken yoghurt

Gooi alles in de mixer en klaar is kees.  

Als lunch at ik zelf gemaakt stokbrood met Zelfgemaakte paprika soep! Op de markt kocht ik een kilo paprika's voor een euro! En daar zitten altijd wat lelijke bij! helemaal niet erg want die zijn meteen in de soep gegaan! En ik had nog 4 goede over voor door de gerechten de rest van de week:)

Het recept voor het stokbrood vind je hier. Ik vond het stokbrood lekker maar nou niet heel veel lekkerder dan in de winkel. En ik ben er toch de hele dag mee bezig geweest. Dus dit is echt alleen iets voor als ik zin heb om de hele dag in de keuken te staan en brooddeeg te kneden.



Het recept voor de paprika soep heb ik geleerd op het werk en beschrijf ik hieronder.

Paprika soep:

 Ingredienten:

6 paprika's
bakje kruidenroomkaas
groentebouillion
water
peper
zout
knoflook
ui
Peterselie


Bereiden:

Grill de paprika's zodat je het velletje er makkelijk afkrijgt. Ontvel de paprika's en snij in stukjes. Doe samen met de fijngehakte knoflook en ui in de pan. Bak een paar minuutjes.  Roer de kruiden roomkaas erdoor heen. Gooi alles in de blender tot een gladde massa.Voeg dan ongeveer een liter groente bouillion toe, tot er een stevige soep ontstaat. Ik gebruik een blokje en een liter water. Maar je kan ook je eigen bouillion maken ( dit moet ik nog steeds uitproberen) Breng aan de kook. Maak op smaak met zout peper en wat peterselie.


Simpel he! En als avond eten at ik volkoren pasta met witlof roomsaus. Heerlijk was het. heb alleen wel de verhoudingen van het recept aangepast want die klopte voor geen meter, zo maakte ik het.


250-300 gram penne
250 gram hamblokjes 
250 gram spekjes
3 grote stronken witlof
 4 middelgrote vleestomaten
3 bosuitjes of lenteuitjes
2 teentjes knoflook
half bakje cremefraiche
glas water

Voorbereiding
Haal de kernen uit de witlof en snijd de witlof in repen van ca 1 cm.
Pel en hak de teentjes knoflook.
Snijd de bosui in dunne ringetjes.

Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je
Verhit ondertussen olie in een
wok.
Schep de bosui en de knoflook  en de spekjes er doorheen. Na een minuutje schep je de hamblokjes en de tomaten in stukjes er doorheen.
Voeg daarna de witlofrepen toe en wok even mee.
Voeg de crème fraiche toe.  en een glas water,
Warm het geheel even door. Voeg naar smaak peper en zout toe. Maak af met verse kruiden, zoals bieslook en basilicum. Breng even aan de kook. En je kan nu heel makkelijk de velletjes van de tomaten eruit scheppen. Scheelt weer een hoop gedoe inplaats van ontvellen!

Ik hoop dat jullie van de recepten gaan genieten !

Veel Liefs Denise




1 opmerking:

  1. Super bezig! Wel balen dat je ziek was. Deze gerechten zien er weer verrukkelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen